Mariandine in de Media! Ons verhaal lees je hier!

Mariandine

Passie voor mode wordt bij Mariandine al drie generaties lang doorgegeven. Het huidige team bestaat uit mama Isabelle en dochter Chloé, die met veel plezier merken van eigen bodem in de kijker zetten. Via persoonlijk stijladvies op maat helpen ze hun klanten graag verder. Dit vrolijke duo staat altijd klaar met een glimlach en goede raad.

Wanneer is Mariandine ontstaan?

Isabelle: De geschiedenis begint bij de grootouders van mijn man die in de modesector actief waren. De kledingwinkel Mariandine ontstond in 1953 uit de namen van 3 zussen Marie-Thérèse, Annie en Francine. Zaakvoerder Francine kreeg van haar klanten de koosnaam ‘dine’ toegeschreven. De drie bolletjes in het logo van Mariandine staan voor de drie generaties. Beginnend met Francine, dan ikzelf en vervolgens mijn dochter Chloé. Zij heeft van ons ook ‘dine’ als tweede naam meegekregen. Kortom, we zijn een echt familiebedrijf.
 

Hebben jullie altijd al een passie voor mode gehad?

Isabelle: Als schoondochter kwam ik hier vaak over de vloer en hielp ik op zaterdagen mee achter de toog. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag of ik hier vast wou komen werken, een aanbod dat ik met heel veel plezier heb aangenomen. In 1987 heb ik de winkel van mijn schoonmoeder overgenomen. Het herenhuis werd vervolgens omgetoverd tot een modern handelspand. Mijn dochter Chloé liep als peuter als tussen de rekken te spelen, en heeft de passie voor mode met de paplepel meegekregen.

Chloé: Zelf was ik initieel niet van plan om in de zaak te werken, hoewel ik altijd al een passie heb gehad voor mode. Als student bestudeerde ik samen met mijn mama de nieuwe collectie. Het is super om te zien hoe gepassioneerd mijn moeder is telkens wanneer de nieuwe collectie toekomt.
Na mijn studies heb ik uiteindelijk toch de stap gezet en ben ik mee in de zaak gestapt. Ik wou uiteindelijk niets liever dan mijn tijd in onze eigen zaak steken en de rest is geschiedenis. Mijn moeder en ik zijn een goed team, de aankopen doen na al die jaren nog steeds samen. Volgend jaar werk ik hier al 10 jaar en ik beoefen mijn job nog altijd met evenveel plezier als in het begin.

Kan je ons iets meer vertellen over jullie collectie?

Isabelle: We willen graag Belgische merken waaronder Nathalie Vleeschouwer en Caroline Biss promoten. België heeft een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle merken, die we graag mee ondersteunen. Daarnaast verkopen we ook verschillende Italiaanse modemerken waaronder Maxmara. We kiezen daarbij steeds voor tijdloze kledij uit goede kwaliteit. Ook gaan we steeds langdurige samenwerkingen aan met onze leveranciers en veranderen niet vaak van merken. Onze klanten komen speciaal naar Mariandine voor onze unieke selectie aan kledingmerken.

Chloé: Voor ieder merk hebben we steeds een specifiek doelpubliek voor ogen. Het ene merk is al wat sportiever of gekleder dan het andere. Zowel moeders als dochters kunnen bij ons terecht, we vinden het super om verschillende leeftijden over de vloer te krijgen en te kleden.

Wat hopen jullie voor jullie klanten te kunnen betekenen?

Isabelle: We vinden het belangrijk dat klanten zich goed voelen in de kledij die ze aanhebben. Het liefst van al geven we gericht kledingadvies. We gaan daarbij op zoek naar kledingstukken die bij de persoonlijkheid, lichaam en stijl van de klant passen. We vinden het bijzonder fijn om mensen te helpen, te stylen en een babbeltje te slaan. Daarbij streven we ernaar dat de kleding zo lang mogelijk meegaat, we kiezen daarom voor tijdloze kledij en ook herstellingen voeren we gratis uit. We doen steeds ons best om een unieke shopervaring aan onze klanten aan te bieden.

Bron: graaggeraardsbergen.be/leuke verhalen 

Hoe kunnen wij je helpen?

Lessensestraat 34
9500 Geraardsbergen
Tel : 054/41.33.37
Mail : Mariandine.geraardsbergen@gmail.com

O. Nr. BE0712 263 377